De Boterhal Kerkplein 39 Hoorn | open dinsdag tm zondag 14.00-17.00 uur toegang gratis  
 
 

 

 

 

 

 

 


   

21 FEBRUARI TM 1 MAART
“Bang, banger, bangst”
– een oefening om je angst te overkomen

Wat ik binnen een week openlijk in de Boterhal wil laten exploderen is een dialoog met angst. Ik wil het op een persoonlijk, poëtische zowel als onbevangen manier benaderen. Bijna zo als een kind het leven voor het eerst aan kijkt - met zelfde nieuwsgerigheid, liefdevolle vragen en speelse manier om na vragen zo wel als antwoorden te komen. Deze vragen en antwoorden wil ik op een soort openlijk dagboek vorm en doorgaande proces in vorm brengen. Ik ben van de Mime Opleiding in Amsterdam afgestudeerd, en mijn theater is beeldend en fysiek. Maar ik teken ook, fotografeer en schrijf en deze elementen wil ik er bij halen, en exposeren tijdens mijn verblijf. Het langskomend bezoekende publiek, zal uitgenodigd worden om reacties te geven, en misschien ge-inspireert worden om ook vragen te stellen en mee te denken.

Wat me specifiek intrigeert binnen het thema angst is hoe krachtig een machtsmiddel angst is - niet alleen binnen een samenleving zoals Joris Luyendijk met zijn boek - Het zijn net mensen omschrijft, maar ook als van mezelf tegen mezelf. Een soort mentale gevangenschap, waar je uit wil breken - maar niet durft.

Ik wil het breken/ bewust maken, door de dialoog aan te gaan. Waar ik in Amsterdam woon – Slotervaart wordt ik er bv ten lijve mee geconfronteerd, door de media en gekleurde beeldvorming van deze stadsdeel. In bijna ritualistische onbewuste handelingen zie ik dat het in mijn systeem een plek heeft gekregen - ik check meerdere keren of de voordeur nou wel echt op slot zit voor dat ik na bed ga, en draai mijn hoofd vaker dan normaal om op straat als ik iets achter me hoor.
Ik wil dus binnen het dagelijkse en herkenbare laten zien hoe angst onze handen en voeten soms vast binden. En de tragikomische absurditeit er van benadrukken op een poëtische en herkenbare manier

Ik ken iemand die niet durft te bellen, ook al mist hij mij.
(Mijn vader heeft telefoon angst)

Mijn statement is: We laten angst ons vast houden en gebruikt het soms als excuus om verandering uit de weg te gaan. Of wel het leven zelf. Door niet te doen wat we graag willen doen, omdat we onze angsten ons laat weerhouden.
Maar stel dat angst dat niet leuk vindt, om als excuus gebruikt te worden. Stel dat angst bang is, verdrietig wordt, en troost nodig heeft - omdat waar die ook komt mensen bang worden...

Angst – bel ik gelegen? Ik wil je graag iets vragen? Hoe zit het eigenlijk - hou jij mensen vast, of houden ze jou vast? Zou je het misschien leuk vinden om morgen met me te gaan schaatsen?

Ik zou graag de mogelijk open willen houden, om een of meerdere dagen tijdens mijn verblijf andere theatermakers of muzikanten uit te nodigen om me bij te staan en mee te denken in dit onderzoek.

Het is mijn wens dat het een speelse en verrassende theatrale zo wel als beeldend verblijf en onderzoek zal zijn. En ik hoop dat de bezoekers me zullen inspireren binnen mijn openbare kluizenaars experiment.
En de laatste dag zou ik graag een kleine presentatie of gebeurtenis willen organiseren bv een verjaardag voor angst houden, en kinderen uitnodigen om met mij deze speciale dag te vieren.

Leela May Stokholm

wie deden er mee
overzicht

LEDEN EXPOSEREN

Westfries gasthuis
1-2 tm 31-5 Sjaak Kooij en Ng Siau Lee

Rob Clous tm maart 2009 Groot vleeswaren

Ankie Postma / Peter de Rijcke oa. 1-2 tm 18-2 Salon van nieuwe leden Kunstenaarscentrum Bergen KCB Plein 7 Bergen

Yvonne Alting 19-2 tm 15-3 Galerie De andere kant Marspoortstraat16 Zutphen wo tm za 11-17 u eerste zo vd maand 12- 17 u Of op afspraak 0575-476996 of 06-20098279

Els Benjamins 4-2 tm 28-2 Galerie het kunstbedrijf Raadhuisstraat 56 a
Heemstede

Ankie Postma 15-2 tm 22-2 Sneeuw, ijs, vuur
Manifestatie European Artists Söralgen Meer Zweden

José van Tubergen 15-3 tm 25-4 "In aanleg aanwezig" Galerie Espace Enny Dorpsstraat 14 Laag Keppel

Nataliya Vladychko 25-1 tm 8-3 Galerie X Breestraat 2 Hoorn

Jaap Beets 17-1 tm 1-3 Wegert&Sadocco Bosstraat 7 Winkel / 25-2 tm 28-3 met glas objecten galerie Instock Passage 10 ingang Terweeweg 10 Oegstgeest / 17-1 tm 1-3 Wegert&Sadocco Bosstraat 7 Winkel

Juul Bögemann 7-3 tm 16-4 in het laboratorium
van Wegert en Sadocco met "Stille Bewegingen"
opening 7 maart www.wegert-sadocco.com

Floor Max In 2006 werd de Teleac cursus 'Het mooiste sieraad maak jezelf' uitgezonden. In de eerste en de laatste aflevering (6) zit een interview met mij en is er werk van mij te zien.
Vanaf dinsdag 27 januari, 16.05-16.30 uur, start deze serie opnieuw
/ tot 8-3 Natuurlijk Gedragen Haarlems Sieraad Collectief in Teylers Museum Haarlem
 


©