De Boterhal Kerkplein 39 Hoorn | open dinsdag tm zondag 14.00-17.00 uur toegang gratis  
  
Boterhal: Floor van Keulen
Op de begane grond van de Boterhal zal van Keulen een lange witte muur met zwart gaan veroveren. Zal zwart van wit winnen of is er sprake van een remise? Hij zal werken aan een soort zelfportret van de ruimte. Het spontane speelt een grote rol in het ontstaansproces.
Tijdens het schilderen is publiek welkom te komen toekijken.
Tijd: di 19, wo 20, do 21 oktober
14:00 tot 17:00 u.
Plaats: Boterhal

floor van keulen

Affiche-museum: Regula Maria Müller
Het affiche Lucifer (van R.N. Roland Holst) is uitgangspunt voor Regula Maria Müller om in de koffiekamer van het museum met uiteenlopende materialen en technieken (fotografie, borduren, perforatie) de installatie Wonderful life te maken. Ze verandert de kamer in een wit sprookje van de gevallen engelen, vrij naar Vondels toneelstuk.
Publiek kan tijdens het opbouwen komen kijken. Men kan aan de slag gaan met een door de kunstenaar ontworpen leporello.
Tijd: di 19, wo 20, do 21 oktober
Plaats: Affiche-museum

regina muller

Boterhal: Leela May Stokholm en Kirstine Kyhl
De Deense Leela May Stokholm en Kirstine Kyhl zijn gefascineerd door dans,  beweging en lichaamstaal. In hun interactieve project Anonymous zoeken zij naar vormen van samenwerking met mensen op straat of elders. Foto's van hun werkproces zullen getoond worden in de Boterhal.
Publieksacties vinden plaats op straat en in de Boterhal tijdens de eerste twee weken van het project. Hiervan wordt een live-presentatie  gegeven.
Tijd: zo 31 oktober 16:30 u. en zo 28 november 16:30 u.
Plaats: Boterhal
Museum van de Twintigste Eeuw: Melanie Bosboom
Drie ojecten uit de herenkapperszaak en de fourniturenwinkel van het museum koos Melanie Bosboom als uitgangspunt om foto's te maken. En zij maakte drie fotoportretten over de man-vrouw relatie voor andere plekken tussen de collectie van het museum. Haar werk gaat over identiteit en rolwisselingen.
Bezoekers kunnen zich laten fotograferen met een dierbaar twintigste eeuws object. Een voorwerp waaraan ze gehecht zijn en/of waar een bijzonder verhaal aan vast zit. De foto's en verhalen zijn te zien in museum of in Boterhal.
Tijd: zo 7 november 12:00 tot 17:00 u.
Plaats: Museum van de Twintigste Eeuw
melanie bosboom
  Westfries museum: Suzan Drummen
In de Lodewijk XVI kamer van het Westfries museum maakt Suzan Drummen een installatie van glimmende, gekleurde stenen, als een antwoord op de glascollectie die zich daar in de vitrinekasten bevindt. Zij speelt met de schoonheid van optische effecten en de grenzen van de waarneming.
Geeft een workshop waarin kinderen haar mogen helpen met het rangschikken van het kunstwerk, dat bestaat uit honderden losse glasobjecten.
De workshop is voor schoolklassen en is besloten.
Publiek kan tijdens het opbouwen van het werk komen kijken.
Tijd: wo 20, do 21 en vrij 22 oktober
Plaats: Westfries museum Suzan Drummen
Speelgoedmuseum De Kijkdoos: Henrique van Putten
Henrique van Puttens beelden lijken op fabeldieren en dat past bij het speelgoedmuseum, waarvoor ze speciaal het beeld Sus domesticus maakte: een zeug met teveel biggen om voor te zorgen. De biggen vormen een serie unieke, kleine kunstwerken voor kinderen die op knuffels lijken. Haar werk gaat over het menselijk tekort en roept zowel vertedering als ongemak op.
Biggenknuffels te koop in het Speelgoedmuseum en de Boterhal

henrique van putten
  Kunstuitleen West-Friesland: Nel Pak
Op de grote achterwand van de kunstuitleen maakt Nel Pak de muurschildering Apenrots.
Zij schildert met penseel en inkt zoals in China en Japan en wil streek voor streek uitdrukking geven aan huid en vacht.
Publiek kan tijdens het opbouwen komen kijken op di 19, wo 20, do 21 en vrij 22 oktober in de Kunstuitleen
Workshop 'Koptekenen in inkt', om kennis te maken met de inkttechniek.
Tijd: za 6 november 14:30 u.
Plaats: Boterhal
apenrots nel pak
Stiltecentrum RK kerk Cyriacus en Franciscus: Loes Groothuis
Pad over kiezels en doornen, een serie tekeningen van Loes Groothuis die handelt over het bewandelen van een doornige, doch prachtige levensweg.
In het stiltecentrum zijn door de kunstenaar speciaal voor dit project gemaakte troostkaarten te verkrijgen. Deze kunnen worden gestuurd naar dierbaren om hun een hart onder de riem te steken.
loes groothuis

 

 

 


 

LEDEN EXPOSEREN

Kwartaalprent in de Boterhal Opkamer
Jan Hollenberg


techniek: linosnede
oplage: 8
formaat: met passepartout 70x70 cm
prijs: 330 euro (inclusief aluminium lijst)

Menno Bauer / Peter van den Akker 1-10 tm 31-1-11 Westfries gasthuis

Pietsjanke Fokkema 27-9 tm 17-10 Tekenproject middeleeuwen in projectspace RC-de Ruimte Frans de Wollandstraat 84 Amsterdam

Peter de Rijcke vanaf 30-9 Samen met Claude Monet GRID 2010 Zaandam op drie locaties langs de Zaan: 't Glop Zaanse Schans (molen De Huisman) - Prins Bernhardbrug Zaandam (gas terrein) - Koningin Beatrixbrug Zaandam (theekoepels)

José van Tubergen 30-5 tm 31-10 Het transparante huis museum Tetar van Elven Koornmarkt 67 Delft open di-zo 13-17u

Kees Admiraal 27 tm 31-10 Westergasfabriek - AAF internationale Kunstbeurs Galerie Bel-Etage Amsterdam

Menno Bauer voor de vijfde maal genomineerd bij de verkiezing ‘Kunstenaar van het jaar’. Stemmen kan op kunstweek.nl/stemmen.asp

Marijke Oosterman 25-4 tm 31-10 Galerie en beeldentuin 15A Galgengoorweg 15a Lochum open do-zo 12-17.30u

Ankie Postma 5-7 tm 7-11 De Groene Poort Middenbeemster / 29-8 tm 11-10 De Galerij Drachten

Floor Max 31-10 tm 20-12 met HSC het Dolhuys Haarlem / 7-11 tm 29-1-11 galerie Lous Martin Delft afscheidstent. / 20-11 tm 6-1-11 sieradententoonstelling Galerie Zelhem Zelhem

Gea Karhof presentatie en verkoop van de luxe editie met twee prenten van het boek Grenzeloze grafiek Galerie de Kunstsalon Utrecht / 22 tm 31-10 KCB Plein 6 Bergen NH / 27-11 tm 31-12 Galerie Petit Amsterdam


 

 
©