De Boterhal Kerkplein 39 Hoorn | open dinsdag tm zondag 14.00-17.00 uur  
   

 

 

 

 

 

marli turion
Marli Turion

Paul Nassenstein
Paul Nassenstein

Leentje Linders
Leentje Linders

Nadine
Nadine Ancher -fotoTjitkse Sluis

Marcel Blom
Marcel Blom

 

 

 

 

maria barnas
Maria Barnas

kira wuck
Kira Wuck -foto Nadine Ancher

hedwig baartman
Hedwig Baartman

ErikJan-Harmsen-fotoNadine-Ancher
ErikJan Harmsen -foto Nadine Ancher

Ellen-Deckwitz-fotoNadine-Ancher
Ellen Deckwitz -foto Nadine Ancher

De Boterhal dompelt zich onder in de wereld van de poëzie met een spannende crossover expositie waarin de stad Hoorn, woord, beeld, kunstenaars, dichters, muzikanten en ontwerpers onderling een verbinding aangaan.

Multidisciplinaire deelnemers
De deelnemende kunstenaars zijn Marli Turion, Cees Smit, Marcel Blom, Marianne Roodenburg, Paul Nassenstein, Leentje Linders en Eva Stache. De dichters zijn Maria Barnas, Kira Wuck, Ellen Deckwitz, Nadine Ancher, Onno Kosters, Erik Jan Harmens en Hedwig Baartman. Vormgevers Barbara Asselbergs en Ruben Abels ontwerpen een visueel concept van de gedichten. Wouter Hakhoff maakt van de gedichten zeven klassieke miniuut-composities voor stem en instrument. De artisieke leiding en organisatie vanuit de Boterhal wordt gedaan door Ryanne Wiener, Tabita Blok en Loes Groothuis.

De stad
Het artistieke uitgangspunt van de tentoonstelling is de verbeelding van Hoorn. De Boterhal geeft geen uitleg of interpretaties, maar stelt kunstenaars en dichters voor de uitdaging om naar de directe omgeving te kijken. Wie of wat leeft er in Hoorn? Wat ziet een buitenstaander (niet)? De kunstwerken en gedichten vormen een poëtische afspiegeling van de stedelijke veelzijdigheid.

Kinderen
Meer dan 300 kinderen van verschillende basisscholen in Hoorn doen mee aan het project. Vanaf mei volgen ze verschillende workshops: zo worden zij ook even dichters en kunstenaars. Ze maken een gedicht en/of een kunstwerk met Hoorn als inspiratiebron. Alle werken krijgen een plek tijdens de tentoonstelling.

Opening
Op zaterdag 8 juni om 15.00 uur is de feestelijke opening in de Boterhal. Met de kunstenaars, dichters, muzikanten, zangers, kinderen en meer!

Persbericht >

      

LEDEN EXPOSEREN


OPKAMER
kwartaalprent vanaf 23 januari
Peter van den Akker
peter van den akker - kwartaalprent
titel: Adam en Eva in New York
techniek: zeefdruk op 400 gram Hanhemühle papier
formaat: 65x50 cm
oplage: 20 (eigen druk)

Anneke Helder en Marjoke Staal februari tm mei 2013 Westfries gasthuis
vanaf juni 2013
Jan Hollenberg en John Ory

Ankie Postma 7-4 tm16-6 De 3e Friese Miniprint Biënnale in expositieruimte De Galerij schouwburg de Lawei Drachten open wo tm zo 14-17u

Margriet van Engelen 20-4 tm 26-5 groepsexpositie Versteende Werkelijkheid Ikiz galerie Westzijde 136 Zaandam zaterdag 20 april 13.00 uur opening open za en zo 13-17u

Peter van den Akker / Jaap Beets / Juul Bögemann / Gea Karhof oa. 21-4 t/m 18-5 Op reis Galerie De Ploeg Pimpelmees 3 Soest

Peter van den Akker oa 26-5 tm 12-10 De Ploegh Pimpelmees 3 Soest

©